Jak správně připravit hliníkovou pergolu na zimu?

Jak správně připravit hliníkovou pergolu na zimu?

Dnes se společně podíváme na to, jak se správně postarat o vaši hliníkovou pergolu před nadcházející zimou. Zatím je babí léto a pergolu si můžeme stále užívat, ale za pár dní již bude počasí sychravé a na zazimování by mohlo být nepříjemné.

Co vše tedy potřebuje vaše pergola před zimou?

Vše řádně ukliďte

Rozhodně začněte úklidem všeho, co by mohlo přijít k úhoně díky mrazům. Letněné květiny odneste do tepla, aby vám dělaly radost i v nadcházejícím roce. Nábytek dobře přikryjte plachtou nebo jej ukliďte na suché a teplé místo. Vlhké mrazivé počasí by mu nemuselo udělat dobře. Nezapomeňte ani na elektrotechniku jako je rádio.

Také nezapomeňte na dekorace, jako jsou košíky a další proutěné věci, které by mohly mrazem popraskat. Stejně tak ukliďte kovové dekorace, které mohou vlivem počasí korodovat. Mobilní gril vyčistěte a ukliďte, ten zabudovaný řádně vyčistěte. Věřte, že při prvním grilování v dalším roce svou práci oceníte.

Údržba hliníkové pergoly

Stejně jako zahradu, o kterou se musíme postarat před zimou, musíme obstarat také hliníkovou pergolu. Dobrá zpráva je, že hliníková pergola je prakticky bezúdržbová. Takže majitelé pergol od společnosti Alcentrum mohou své pergole věnovat pouze minimální péči.

  • Odstraňte hrubé nečistoty ze střechy jako je listí nebo napadané větvě.
  • Pokud má vaše pergola odtokové kanálky, vyčistěte je od napadaného listí, aby nedocházelo k jejich ucpání. Přes zimu je občas zkontrolujte.
  • Konstrukci omeťte a omyjte mýdlovou nebo jarovou vodou. Rozhodně nepoužívejte ředidla, rozpouštědla ani písky, či pasty.
  • V případě, že máte na pergole zastínění, vytáhněte je vzhůru.
  • Podlahu pergoly zameťte.
  • V pergole si určitě ponechte lopatu na sníh, aby vám byla po ruce.

Ještě nemáte svou hliníkovou pergolu

Naše společnost nabízí široký sortiment hliníkových přístřešků. K nejoblíbenějším z nich patří právě hliníkové pergoly, ale také zimní zahrady, garážová stání a mnoho dalších. Obrovskou výhodou hliníkových přístřešků je jejich praktická bezúdržbovost, dlouhá životnost a jejich universální vzhled, který se hodí jak do moderní tak do starší zástavby.

Hliníkové pergoly od společnosti ALcentrum s.r.o.

Dopřejte si i vy luxus hliníkové pergoly a doplňte vaši zahradu o pomyslnou třešničku na dortu. Podrobnější informace o nabízených hliníkových pergolách a dalších přístřešcích vám rádi sdělíme telefonicky (739 292 921 nebo 732 607 221), emailem Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo pomocí kontaktního formuláře .

Napište nám!
Můžete napsat ještě 2000 znaků.
Nahrát přílohy